Artikelen

Gewoon Dordt zet hoog in op laaggeletterdheid

Week van de Alfabetisering

laaggeletterdheid

Op 8 september aanstaande organiseert Gewoon Dordt een bijeenkomst over laaggeletterdheid. Dit doen wij in het kader van de Week van de Alfabetisering die plaatsvindt van 3 t/m 9 september.

In ons land hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. In veel gevallen is er ook sprake van een gebrek aan digitale vaardigheden. Omgerekend gaat het in Dordrecht om ongeveer 16.000 mensen die hulp kunnen gebruiken bij het leren lezen, schrijven en rekenen en het aanleren van digitale vaardigheden.

Wij nodigen iedereen die belangstelling heeft voor dit thema uit om op zaterdag 8 september 2018 van 13.30 tot 16.00 uur naar onze bijeenkomst in ‘The Movies‘ te komen: vertegenwoordigers van politieke partijen, experts en verder iedereen die geïnteresseerd is.

Onder leiding van ons actieve lid Eric van den Berg spelen wij een aantal varianten van de ‘letterbingo’ en geven wij experts, waaronder Bo van Aarsbergen, en mensen met praktijkervaring het woord over laaggeletterdheid en de consequenties daarvan in het leven van alledag. De bijeenkomst draagt zowel een informatief als een ontspannen karakter.

Wij sluiten af met een hapje en een drankje en daarmee met de mogelijkheid om met elkaar verder te praten over dit belangrijke maatschappelijke thema.

Ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Ga naar de inhoud